Information

Ängelholms Hembygdspark är en kombination av äventyrspark och djurpark samt museipark. Det stora komplexet ligger på en skogbevuxen kulle i utkanten av Ängelholms centrum och erbjuder rekreation och underhållning för hela familjen. I Ängelholms Hembygdspark finns förutom en lekplats och en högrepsbana och promenadstråk samt olika rastplatser och picknickplatser samt restaurang och en glassbar.

Information om Ängelholms Hembygdspark

I flera stora djurhägn möter man hästar och rådjur samt getter och kaniner och i voljärerna finns olika typer av fasaner. Dessutom finns det flera små intressanta museer inom parkens område. Där finns Luntertunstugan och en fullt utrustad bondgård som ursprungligen byggdes 1673 och som står i parken sedan 1935. Ett annat museum är Grönvallska Gården och lädertillverkaren Ludvig Grönvalls hus byggt 1817. Huset flyttades in i parken 1936 till 1937 och är idag inrett som ett bostadshus med anor från 1900-talet.

Ängelholms Hembygdspark är en kombination av äventyrspark och djurpark samt museipark

Tekniska museet i parken byggdes och etablerades 1992 till 1993. Här kan du se gamla maskiner och verkstadsutrustning samt gamla cyklar och motorcyklar och olika gamla bilar från olika tidsepoker. I skolmuseet finns ett gammalt klassrum med läromedel från skolor i regionen samt en stor samling gamla klassfoton. Vidare finns ett lädermuseum och hembygdsmuseum med maskiner för lädertillverkning och en verkstad för tillverkning av tofflor samt utställningar om Ängelholms hembygdshistoria och utveckling.

6 Comments

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *