Kulturveckan i Ängelholm

Under Kulturveckan i Ängelholm är det öppet i museerna i Hembygdsparken, med aktiviteter för barnen.

Publicerat i Nytt! | Kommentarer inaktiverade för Kulturveckan i Ängelholm

Kommunalt miljonbidrag till publiktak i Hembygdsparken

Kommunfullmäktige är enigt om att investera 3,5 miljoner kronor för ett publiktak vid scenen i Hembygdsparken.

Publicerat i Nytt! | Kommentarer inaktiverade för Kommunalt miljonbidrag till publiktak i Hembygdsparken

3,5 miljoner beviljas till Hembygdsparkens tak

Kommunstyrelsen gav på onsdagen klartecken till Hembygdsföreningen i Ängelholm. 3,5 miljoner kronor beviljas i investeringsbidrag till ett publiktak vid scenen.

Publicerat i Nytt! | Kommentarer inaktiverade för 3,5 miljoner beviljas till Hembygdsparkens tak

Publiken i Hembygdsparken får tak över huvudet

Till säsongsinvigningen på Valborgsmässoafton nästa år ska taket över åskådarplatserna vid stora scenen i Hembygdsparken vara klart.

Publicerat i Nytt! | Kommentarer inaktiverade för Publiken i Hembygdsparken får tak över huvudet

Djur lockade på hantverksmässa i Ängelholm

Under lördagen hölls traditionsenligt Hantverks- och matmässan i Hembygdsparken. Många var det som passade på att titta på hemslöjdat, fast bland de yngre besökarna var de gästande djuren bäst.

Publicerat i Nytt! | Kommentarer inaktiverade för Djur lockade på hantverksmässa i Ängelholm

Resultat – Tipspromenad på Stora Barnkalaset

Resultat – Tipspromenad på Stora Barnkalaset lördag 15 juli 2017

Almina och Ing-Marie vinnare
på Stora Barnkalasets tipspromenad

Endast 20 deltog på Stora Barnkalasets tipspromenad.
12 barn och 8 vuxna. Fint väder, mycket folk. Ändå så få.
Förra året gick drygt 50. Se vinster och läs mer på www.tipsprom.se.

Resultat:
Barn:
1) Almina Rydberg 8/153
2) Oliver Hansson 8/150
3) Doris Gustafsson 8/108

Vuxen:
1) Ing-Marie Eriksson 8/138
2) Richard Carlson 8/134
3) Gun Britt Johnsson 8/123

Rätta rader:

Vuxen: 2XX 212 X1 (Frankrike, nubuck, Skånes djurpark, mylta, Bakken, 1935, Portugal, femur).
Barn: X12 X2X 2X (räv, fotboll, vidsvin, hjortron, Liseberg, getter, Pyttetåget, revben).

Skiljefrågan: 169 spikar i burken.

Skiljefråganvinnarna får också varsin biljett till Rävjakten resp. Tre Damer i Leken:

Två stod i särklass:

Barn: Ellinor J (telnr som stod: 076-1994531 okänt nr enl Hitta. Nån siffra omkastad?). 167

Vuxen: Irene Persson 172.

Ellinor får således en Rävjakten-biljett och Irene får en Tre Damer i Leken-biljett.

Ytterligare tre biljetter av vardera kategori lottades ut till följande:

Rävjakten (barn): Olivia Albin, Gabriel (072-9736740) och Ellie (0709-140950).

Tre Damer i Leken (vuxna): Ola Albin, Åsa Gustafsson och Annika (076-1994531).

Vinsterna kan avhämtas i Glass- och Våffelstugan from måndag eftermiddag.

Ulf Örnhag
Tips- och bingopromenaden
i Hembygdsparken, Ängelholm.
Arr: Hembygdsföreningen, SNF & ÄFF.
www.tipsprom.se
uffe@tipsprom.se
Tel: 0707-697068

Publicerat i Nytt! | Kommentarer inaktiverade för Resultat – Tipspromenad på Stora Barnkalaset

Utställning Ängelholms Filatelistförening

Ängelholms Filatelistförening har utställning i Lädermuseet från den 17/7- 6/8. Öppettider 13.00-17.00, 30 kr i inträde som gäller även för övriga museum.

Publicerat i Nytt! | Kommentarer inaktiverade för Utställning Ängelholms Filatelistförening

Engelsk fars i ny tappning

Årets sommarteater i Ängelholms hembygdspark är egentligen en engelsk komedi, som nu omarbetats och moderniserats, så att den ska passa in.
I Gösta Bernards svenska originaluppsättning 1984 hette den “Bäddat för sex”.

Publicerat i Nytt! | Etiketter | Kommentarer inaktiverade för Engelsk fars i ny tappning